Wie slim is staat open voor glasvezel

“HET GLAS WERKT!” was de verlossende kreet op zaterdag 24 maart 15.00 uur, als start van deimplementatie van het Ennatuurlijk IT-netwerk in het nieuwe onderkomen op Strijp-T in Eindhoven. Een voormalig Philips-gebouw, dat tot aan het betonnen geraamte gestript en opnieuw opgebouwd is.

We hebben Danny van der Geugten geïnterviewd over hoe het traject vanaf de eerste kennismaking is verlopen. Een zeer positieve samenwerking waardoor de verlossende kreet niet voor niets was. Lees hier meer over de samenwerking en wat wij eventueel voor u kunnen betekenen.

‘’Wij blikken terug naar oktober 2017, het moment van de eerste, plezierige kennismaking met Peter Bekkers, directeur GVE. Onderwerp van gesprek was de benodigde WAN-verbinding, omdat die vaak qua aanleg een lange doorlooptijd heeft en afhankelijk is van vergunningen en weersomstandigheden (vorst aan de grond). Het was goed te horen dat GVE haar zaken op orde had en de glasvezel vanaf de POP naar de MER van het nieuwe pand had aangelegd. Alleen nog afmonteren en doortrekken van de MER in de kelder naar onze SER ‘to be’ op de 3 e etage.

De volgende stap was het vinden van de juiste provider om op het open netwerk van GVE de vereiste internet en telefonie-diensten te gaan leveren. Via GVE kwamen wij in contact met Signet en dat bleek een voltreffer te zijn. De realisatie van dit onderdeel is prima verlopen met naadloze samenwerking tussen glasvezelleverancier GVE, operator aQuestora, internet & telefonie provider Signet en de klant Ennatuurlijk IT.

Op 31 maart is Ennatuurlijk verhuist van Best naar de nieuwe locatie en wij kijken met volle tevredenheid terug op de IT-verhuizing. “Alles doet het”… het internet, VoIP WAN werkt, de VPN tunnels naar de datacenters en sub-locaties zijn up en het WiFi netwerk draait als een zonnetje. De laatste puntjes worden nu op de “i” gezet, waaronder een UPS in de MER om kortstondige stroomuitval en dips op te vangen en een geul-redundante glasvezel staan nog op het programma.

Al met al is een goede basis neergelegd voor een jarenlange zorgeloze IT-infra dienstverlening.’’

Over Ennatuurlijk

Ennatuurlijk levert warmte en koude aan ruim 70.000 gezinnen en bedrijven in Nederland. Die energie komt uit de buurt, want ze koppelen lokale gevers en ontvangers van warmte aan elkaar. Bovendien is de warmte en koude van Ennatuurlijk duurzamer dan traditioneel opgewekte energie. Samen met lokale partners realiseren ze energieoplossingen die comfortabel en eenvoudig te gebruiken en begrijpen zijn.