Ik wil glasvezel. Wat moet ik doen?

Stap 1.
Ligt er een glasvezelnetwerk in mijn straat?

Om als bedrijf over te kunnen stappen op glasvezel is het natuurlijk noodzakelijk dat er in uw straat al een glasvezelnetwerk voorhanden is. Dat kunt u hier simpel controleren.

Stap 2.
Maak een afspraak met de provider van uw keuze.

Is er in uw straat een glasvezelnetwerk voorhanden en wilt u de overstap op glasvezel maken, neem dan snel contact op met de provider van uw keuze. Deze zal u adviseren over het te kiezen pakket. De kosten voor het door u gekozen pakket vindt u terug op deze website. De provider wikkelt de verdere aanvraag af met Glasvezel Eindhoven.

Stap 3.
Inventarisatie. Wat zijn de mogelijkheden?

Is de aanvraag afgewikkeld, dan voeren wij bij u op locatie eerst een ‘site survey’ uit. Daarbij kijken we naar de situatie en naar de plek waar u de aansluiting wilt hebben. Op basis van die gegevens bepalen we de aansluitkosten. Besluit u verder te gaan met Glasvezel Eindhoven, dan stellen we een overeenkomst op. Na ondertekening van deze overeenkomst starten we zo snel mogelijk de werkzaamheden op.

Stap 4.
Glasvezel Eindhoven verbindt uw bedrijf met het glasvezelnetwerk.

Nu leggen we een verbinding tussen uw bedrijf en het bestaande glasvezelnetwerk, dat verbonden is met een zogenaamde POP-kast (Point of Presence). Is het werk gedaan, dan geven we een sein aan u en de specifieke providers, zodat u ook snel over de gewenste diensten kunt beschikken.

Stap 5.
U kunt aan de slag.

U bent nu helemaal klaar om te gaan genieten van de vele voordelen die het glasvezelnetwerk en Glasvezel Eindhoven u bieden.